DIENSTEN

basisSCHOLING

osteoporose en fractuurpreventie

Op welke wijze kan de huisartsenpraktijk osteoporose en fractuurpreventie een plaats geven in de dagelijkse praktijkvoering?

Deze geaccrediteerde nascholing wordt al ruim 6 jaar met succes in diverse regio’s gegeven. De basisscholing is bedoeld voor huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkassistenten die zich bezig (gaan) houden met de zorg aan mensen met een hoog fractuurrisico.

Met het volgen van deze nascholing vergroot u uw kennis over het ziektebeeld osteoporose, de diagnostiek en de behandelmethodes. Daarnaast krijgt u instrumenten aangeboden over hoe u de osteoporosezorg aan de hand van de NHG- standaard gestructureerd in uw praktijk kunt opzetten en welke financieringsmogelijkheden er zijn.

Deze nascholing wordt gegeven door Monique Troost, samen met Ton Boermans, huisarts en gespecialiseerd in osteoporose.

Gehouden scholingen

maart 2020 

Webinar

Scholing Den Haag is beoordeeld met een 8,5

“Zeer leerzaam. Heel veel aan gehad, dank!
Toch weer veel hiaten in kennis. Ik denk dat weer meer moet gaan opletten.
Nu wordt er nog niet op osteoporose gescreend. Heel leerzaam om dit met deze stappen te gaan doen.
Zeer praktisch, vlot en direct toepasbaar in de praktijk.”

agenda scholingen

Geen geplande scholingen

verdiepende scholing

osteoporose en fractuurpreventie

Deze interactieve nascholing volgt op de basisscholing osteoporose en is bedoeld voor praktijkmedewerkers die osteoporose en fractuurpreventie hebben ingebed in hun praktijk en meer verdiepende informatie willen over het fractuurrisico, epidemiologie,onderzoek, behandeling en samenwerking met de tweede lijn. De rode draad van deze avond is het bespreken van casuïstiek en delen van praktijkervaringen. Naast medisch- inhoudelijke informatie is er aandacht voor de organisatie van osteoporose en fractuurpreventie zoals de follow-up na diagnostiek, registratie in het HIS en samenwerking met de tweede 2e lijn. Hiervoor wordt een specialist uitgenodigd die op een interactieve wijze, samen met de aanwezige huisartsen en praktijkmedewerkers de huidige en wenselijke samenwerking bespreekt in de regio voor patiënten met een verhoogd fractuurrisico.

Close Menu